Exploatarea si intretinerea sistemului de directie

Incarcat la data: 03 Mai 2011

Autor: cristi sorin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1787 kb

Autoturismul este un vehicul rutier suspendat elastic pe roti,care se deplaseaza prin mijloace de propulsie proprii. De asemenea autoturismul este un automobil destinat pentru transportul acel mult opt persoane. Autoturismele pot fi clasificate dupa tipul caroseriei si dupa cilindree.

 

Principalele parti componente ale automobilului sunt constituite din grupe de organe de masini si mecanisme asamblate dupa rolul si functiile pe care le indeplinesc. Acestea sunt: motorul, sasiul si caroseria. Sistemul de directie serveste la dirijarea automobilului pe traiectoria dorita.

 


Schimbarea directiei de mers se obtine prin schimbarea planului (bracarea) rotilor de directie in raport cu planul longitudinal al automobilului. Sistemul de directie are un rol hotarator asupra sigurantei circulatiei, mai ales in conditiile cresterii continue a parcului de automobile si a vitezei lor de deplasare.
Majoritatea automobilelor au rotile din fata de directie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Exploatarea si intretinerea sistemului de directie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAPROIECTAUTOproiect mecanicasistemul de directie