Ingineria fabricatiei - Proiectarea procesului tehnologic de executie pentru arbore

Incarcat la data: 12 Iunie 2010

Autor: Sim Simina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 88 kb

In desenele de executie se da un arbore in reprezentare la scara 1:1. Arborele este alcatuit din 5 tronsoane de diferite lungimi, care sunt trecute pe desenul de executie al piesei, totodata contine si un canal de pana. Pe suprafata piesei este indicata rugozitatea, de asemenea sunt indicate si abateri de la perpendicularitate, cilindricitate, paralelism si unghiurile de tesire.

2. Analiza aschiabilitatii materialului piesei

a) Aschiabilitatea otelurilor:
Se foloseste pentru piese tratate termic, de rezistenta ridicata si tenacitate medie, ca: discuri de turbine, arbori cotiti, biele, coroane dintate si altele (STAS 7450-89).
 Intervalul temperaturii de deformare al materialului OLC 45 este la temperatura superioara 1200°C si la temperatura inferioara de 700°C.

b) Constituentii structurali si aprecierea prelucrabilitatii lor
Materialul este constituit din ferita si perlita lamelara. Are o duritate cuprinsa intre 120-200 duritate Brinell (HB). Uzura sculelor la degrosare cu viteze mari este medie. Uzura sculelor la finisare cu viteza mica este medie. Calitatea suprafetelor la finisare cu viteze mici este rea. Calitatea suprafetelor la finisare cu viteze mari (>70 m/min) este satisfacatoare. Forta de aschiere si tendinta catre vibratii este medie. Capacitatea de eliminare a aschiei la strunjirea pe masini automate este usoara. Caracterizarea generala a prelucrabilitatii este scazuta spre satisfacatoare .

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ingineria fabricatiei - Proiectarea procesului tehnologic de executie pentru arbore". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INGINERIEMECANICAPROIECTFabricatie
Comentarii

very good