Inima artificiala

Incarcat la data: 24 Mai 2011

Autor: Fediuc Florin Adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 555925 kb

Inima artificiala este un dispozitiv mecanic care inlocuieste inima. Inimile artificiale sunt folosite de obicei pentru a prelungi timpul in cazul unui transplant cardiac, sau  permantent inlocuite in caz ca transplantul este imposibil. Prima inima artificiala a fost Jarvik-7, proiectata de Robert Jarvik.
 

Inima artificiala este de asemenea diferita de un aparat cardiopulmonar, care este un dispozitiv extern utilizat pentru a furniza functiile inimii si a plamanilor. Aparatele cardiopulmonare sunt folosite numai pentru cateva ore, cel mai frecvent in timpul interventiei chirurgicale cardiace.
interventiei chirurgicale cardiace.

Origini

Un inlocuitor sintetic pentru inima ramane ca fiind mult cautatul potir al medicinei moderne.Beneficiul evident al unei inimi artificiale functionale ar fi sa reduca nevoia transplanturilor de inima din cauza ca cererea de organe depaseste foarte mult oferta.


Desi inima este conceptual simpla (un muschi care functioneaza ca o pompa), intruchipeaza subtilitati care sfideaza emulatia simpla cu materiale sintetice si surse de alimentare.Consecintele acestor probleme severe includ respingerea corpul strain si bateriile externe care limiteaza mobilitatea pacientilor.Aceste complicatii limiteaza durata de viata a beneficiarilor la ore sau cateva zile.


Aparatul cordiopulmonar a fost folosit in anul 1953 in timpul unei interventii chirurgicale de succes pe cord deschis. Dr. John Heysham Gibbon, inventatorul aparatului, a efectuat operatiunea.
    

La data de 3 iulie 1952, Henry Opitek,de 41 de ani, care suferea de dificultati de respiratie, a facut istorie medicala  la Spitalul Universitar  Harper din Michigan. Aparatul cardiac Dodrill-GMR, considerat a fi prima inima operationala mecanica, a fost folosit cu succes in timp ce efectua interventii chirurgicale pe cord.


Dr. Forest Dewey Dodrill a folosit aparatul in 1952 pentru inlocui ventriculul stang a lui Henry Opitek pentru 50 de minute in timp ce el a deschis atriul stang al pacientului si a lucrat la repararea valvei mitrale.


In raportul post-operatoriu al Dr. Dodrill , observa el, "Din cunostintele noastre, aceasta este prima instanta de supravietuire a unui pacient atunci cand o inima mecanica a fost folosita pentru a prelua functiile complete ale unui corp  de a mentine alimentarea cu sange a acestuia in timp ce inima a fost deschisa si operata. "


Interesul stiintific pentru dezvoltarea unei solutii a bolilor de inima a fost dezvoltat in diferite grupuri de cercetare din intreaga lume.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Inima artificiala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAINIMADISPOZITIV
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...