Proiect - Forajul sondelor

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2010

Autor: mihu maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 815 kb

Prin garnitura de foraj  se intelege ansamblu de tevi, insurubate intre ele, care servesc in primul rand la antrenarea sapei de foraj. Elementele componente ale acestui ansamblu sunt numite prajini. In cazul forajului cu masa rotativa sau cu cap hidraulic motor, garnitura de  prajini reprezinta arborele de transmisie a miscarii de rotatie de la suprafata la sapa: prin intermediul ei se transmite energia necesara dislocarii rocii din  talpa sondei.

Garnitura de foraj formeaza un dublu canal de circulatie a fluidului de spalare si evacuare a detritusului dislocat de sapa: fluidul este pompat prin interiorul prajinilor spre talpa si iese inapoi la suprafata prin spatiul inelar format de garnitura si peretii sondei.

Cand se foloseste un motor de fund hidraulic, fluidul de foraj pompat prin prajini transmite energia necesara pentru antrenarea sapei.  Pentru ca sapa sa avanseze, ea trebuie rotita si apasata pe talpa sondei. Apasarea axiala este creata lasand pe sapa o parte din greutatea garniturii, mai exact o parte din greutatea prajinilor grele. La instalatiile de mica adancime prin intermediul ei se transmite de la suprafata apasarea axiala creata prin alte mijloace hidraulice sau mecanice.

In afara forajului propriu zis cu ajutorul garniturilor de prajini se executa in sonde si alte operatii: carotaj mecanic, largirea gaurii de sonda, probarea straturilor presupuse productive, introducerea si cimentarea linerelor, formarea dopurilor de cimen, circularea noroiului pentru omogenizare, tratare, ingreunarea sau inlocuirea unui tip cu altul, omorarea sondelor in cazul manifestarilor eruptive, instrumentatii. Frezarea dopurilor de ciment, controlul gaurii de sonda, etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect - Forajul sondelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INGINERIEPROIECTCONSTRUCTII
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...