Proiectarea procesului tehnologic de fabricatie al reperului arbore canelat pentru o productie lunara de serie mica

Incarcat la data: 29 Decembrie 2010

Autor: soryn sorin

Pret: 100 credite

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 598 kb

Arborii sunt organe de masini rotative în jurul axei lor geometrice, care transmit momente de rasucire, respectiv puterea primita prin intermediul altor organe pe care le sustin sau cu care sunt asamblati (roti, biele, cuplaje). Arborii sunt solicitati ata la rasucire (torsiune), cat si la incovoiere datorita fortelor si greutatilor elementelor de transmisie fixate pe acestia.

Din punct de vedere functional se deosebesc arborii folositi la transmiterea miscarii de rotatie si arborii folositi la transmiterea miscarii de translatie intr-o miscare de translatie. Din prima categorie fac parte arborii drepti sau rectilinii iar din a doua arborii cu excentric sau arborii cotiti.

Principalul criteriu al arborilor drepti il constituie natura solicitarii. Dupa acest criteriu se deosebesc: arbori de torsiune (solicitati numai la torsiune sau in principal la torsiune) si arbori solicitati compus la torsiune si incovoiere.
Arborii cotiti sau cei cu excentric se construiesc pentro a contribui la transformarea miscarii de rotatie in miscare de translatie.

CUPRINS

1.    Rolul functional al reperului cu caracteristicile materialului din care se executa
2.    Determinarea semifabricatului cu justificarea economica
3.    Elaborarea operatiilor pe fisa tehnologica
4.    Elaborarea fazelor cu întocmirea setului de planuri de operatii
5.    Calculul analitic al elementelor regimului de aschiere pentru o faza reprezentativa din cadrul unei operatii
6.    Determinarea puterii efective de aschiere pentru faza de lucru de la punctul 5
7.    Normarea tehnica la fiecare operatie
8.    NTSM la tehnologia elaborata
Anexe
Bibliografie
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiectarea procesului tehnologic de fabricatie al reperului arbore canelat pentru o productie lunara de serie mica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ARBOREproiect mecanica
Comentarii

Acest referat contine tot cuprinsul?

Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...