Reducerea impactului asupra mediului prin cogenerare

Incarcat la data: 27 Mai 2014

Autor: Solyto26

Pret: 100 credite

Numar pagini: 41

Tip fisier: zip

Marime fisier: 200 kb

Termenul de cogenerare exprima sintetic procesul tehnologic de producere combinata a energiei electrice si termice pentru consum industrial sau casnic, fiind comun literaturii tehnice din statele UE.

In ultimii ani a intrat practic an limbajul curent prin referirea frecventa an mass media an relatie cu problematica energiei, desi exista deja an limba romana termenul echivalent de termoficare.

Cele mai multe aplicatii sunt pentru producerea combinata de energie electrica si termica,dar foarte raspandite sunt si aplicatiile pentru producerea de energie mecanica si termica, sau chiar de agent frigorific. De asemenea, energia termica produsa poate fi sub forma de abur tehnologic, la una sau mai multe secvente: presiune sau temperatura; apa fierbinte pentru termoficare sau uz menajer;  ori gaze fierbinti pentru uscarea diferitelor produse.

Sistemele cu cogenerare se folosesc din ce an ce mai mult an tarile din nordul si estul Europei, iar an ultimul timp an SUA si Canada. Productia de energie electrica produsa an cogenerare reprezinta cca 10% an UE an 2001 (capacitate instalata), dar exista diferente mari antre diferitele state de la 2 la 60% din productia de energie electrica.

Cogenerarea reprezinta o solutie eficienta de producerea energiei termice pentru alimentarea oraselor, cu un impact mai redus asupra mediului, dar numai an cazul sistemelor care functioneaza cu randamente ridicate, cu pierderi tehnologice rezonabile.

IŽn strategia formulata in anul 1997 de Comisia Europeana s-a prevazut obiectivul de dublare pana an anul 2010 a utilizarii acestei tehnologii,atingandu-se o pondere a cogenerarii de 18 % an productia Uniunii Europene de electricitate. Se estimeaza ca realizarea acestui obiectiv, va determina diminuarea emisiilor de cu peste 65 milioane tone anual.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Reducerea impactului asupra mediului prin cogenerare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAproiecte mecanicacogeneraretermoficare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...