Rezistenta Materialelor - Incercarea la tractiune a metalelor

Incarcat la data: 07 Ianuarie 2011

Autor: Daniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 167 kb

Prin definitie,numim incercare statica a unui material,aceea la care soli-citarea exterioara ,, forta sau cuplu” se aplica epruvetei lent,progresiv,incepand de la zero pana la valoarea finala,in general pana la rupere. Se considera ca forta se aplica lent in cazul cand viteza de incercare nu depaseste.


                                                                    


incercarea la tractiune a metalelor este incercarea la care sunt supuse epruvetele,prin aplicarea in sensul axului longitudinal a unei sarcini progresive de tractiune.


Prin incercarea la tractiune se determina o serie de caracteristici mecanice,pe care le vom defini mai jos si care permit a se face o apreciere asupra comportarii materialului in solicitarile la care va fi supus in timpul solicitarii sale.


Pentru un material supus la intindere,se poate face reprezentare grafica a relatiei ce exista intre eforturile de limitare normale ce apar in piesa si deformatiile specifice.

Aceasta relatie este reprezentata prin curba caracteristica a materialului ,care,pentru otel,are forma din figura  1.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rezistenta Materialelor - Incercarea la tractiune a metalelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MATERIALEMETALEproiect mecanicatractiune
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...