Tehnologii neconventionale

Incarcat la data: 14 Iunie 2011

Autor: Moldovan Ovidiu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 151303 kb

Acest procedeu de acoperire  a unui model RP prin pulverizare de metal topit este una dintre cele mai utilizate metode de fabricare a sculelor flexibile.

 

Aplicarea stratului de metal se face cu o grosime de circa 2 mm.In continuare,spatele acestei cruste metalice obtinute se umple cu rasini epoxidice.Alegerea unuia sau altuia din cele cateva procedee diferite de pulverizare metalica cvunoscute in prezent depinde de materialul modelului RP,utilizat si de asemenea de aliajul metalic folosit.Este important ca temperatura modelului RP sa se mentina cat mai scazuta posibil in timpul acoperirii prin pulverizare cu metal topit.


Cele mai utilizate tehnici de pulverizare de metal topit folosesc aliaje cu puncte scazute de topire cum ar fi cele pe baza de plumb sau cositor.Se utilizeaza un pistol de pulverizare similar celui utilizat la vopsire.


Materialul metalic utilizat este sub forma de sarma, care este alimentat prin pistol,unde este topit prin arc electric.Tot acolo este introdus un gaz comprimat(printr un furtun de la compresor),care atomizeaza metalul topit si il arunca sub forma de spray peste modelul RP.


Mtritele obtinute prin depunere de spray metalic se pot utiliza pentru fabricarea unor serii de piese de circa 1000-5000 bucati,in functie de proces,de materialele utilizate,de complexitatea pieselor si de finetea detaliilor.


Fortele de strangere necesare fixarii si presiunile utilizate la injectia de mase plastice sunt evident mai reduse decat cele ce se folosesc in cazul utilizarii matritelor din otel sau aluminiu.Din aceasta cauza pot aparea uneori efecte negative asupra pieselor fabricate prin injectie de mase plastice in matrite flexibile.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologii neconventionale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Neconventionaletehnologiiprocedeu
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...