Kinetoterapia in Romania - legislatie si context

Incarcat la data: 09 Decembrie 2010

Autor: leahu ana liliana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 83 kb

Profesia de kinetoterapeut are ca scop promovarea cunostintelor medicale de kinetoterapie pentru asigurarea starii de bine fizic a individului si a populatiei in general, prevenirea incapacitatii, a limitarilor functionale si a dizabilitatilor la individul cu risc de comportament motor alterat, cauzate de factori medicali de stres socioeconomic sau de situatii din viata cotidiana si furnizeaza mijloace pentru recuperarea sistemelor corpului, esentiale pentru miscare, pentru asigurarea potentialului maximal al anumitor functii organice, minimalizarea incapacitatilor, a limitarilor functionale si a dizabilitatilor.
           
Kinetoterapeutii functioneaza ca practicieni individuali sau ca membrii ai unor echipe de ingrijire a sanatatii. Ei pot actiona ca practicieni de prim contact si pacientii li se pot adresa direct, fara trimitere de la alti profesionisti din sanatate.

Natura studiilor unui kinetoterapeut il pregateste pentru a deveni un practician autonom, diagnosticul clinic kinetoterapeutic este rezultatul unui rationament clinic care are ca rezultat identificarea deficitelor existente sau potentiale, a limitarilor functionale si a abilitatilor/dizabilitatilor, care vor directiona procesul terapeutic.
        
Kinetoterapeutii, fie ca se numesc fizioterapeuti sau fiziokinetoterapeuti, indeplinesc un rol important in educatia si imbunatatirea sanatatii indivizilor societatii, folosind tehnic si teste variate standardizate international. Un kinetoterapeut calificat asigura prin excelenta indrumarea studentilor si colegilor, prin tehnici de predare si comunicare, atat timp cat exista o supervizare din partea unui for specializat.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Kinetoterapia in Romania - legislatie si context". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTLEGISLATIEromaniaKinetoterapie
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...