Merceologie nealimentara - Soda Caustica

Incarcat la data: 20 Ianuarie 2010

Autor: Bogdan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

1.Materiile folosite pentru obtinerea sodei caustice

Materiile prime folosite in industria sodei si a clorului sunt clorura de sodiu si calcarul. Clorura de sodium constituie sursa de sodium, iar carbonatul de calciu, sursa de dioxid de carbon.


Clorura de sodiu este raspandita in natura sub forma de zacamant (sare gema) apartinand tuturor formatiilor geologice si sub forma de solutii (saramura).

Clorura de sodiu se cristalizeaza in cuburi si uneori in cuburi cu fete octoedrice sau dodecaedrice. NaCl are densitatea de 2100-2300 Kg/m3 si punctual de topire 801oC. Clorura cristalelor pure variaza de la incolor la alb. Sarea gema este adesea colorata in albastru, dar isi pierde culoarea prin incalzire la 250oC.

Se cunosc doua metode de obtinere a clorurii de sodiu: extragerea sari geme in exploatari miniere si extragerea prin sonde. Exploatarea sari geme in mine consta masivele subterane.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Merceologie nealimentara - Soda Caustica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FACULTATEPROIECTMERCEOLOGIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...