Cric cu piulita rotitoare

Incarcat la data: 03 Aprilie 2012

Autor: Nicu Pavelean

Pret: Gratuit

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 590 kb

Obiectul prezentului proiect este proiectarea unui dispozitiv cu surub si piulita,mai exact unui cric cu piulita rotitoare, destinata atelierelor de lacatuserie ori atelierelor mecanice, unde acesta si-ar gasi utilitatea. Dispozitivul mai sus amintit este destinat fabricarii in serie mica, executandu-se numai la comanda. Dispozitivul este destinat utilizarii frecvente, dar de catre un singur muncitor.

Cele doua forme constructive ale cricului cu piulita rotitoare sunt prezentate in figurile 5.10 si 5.11 1). Din punct de vedere constructiv, prima varianta este mai simpla, avand corpul si tija turnate, fapt care reprezinta un avantaj in cazul seriilor mari de fabricatie. Mecanismul de actionare este cu clichet vertical, roata de clichet fiind montata pe piulita prin pana.

Miscarea de rotatie a surubului este impiedicata de proeminentele in forma de pene ale unei piese montate pe capatul inferior al surubului, piesa realizata prin sudare, servind si la ghidarea surubului. Piesele au fost prevazute cu raze de racordare, iar grosimea peretilor este uniforma, evitandu-se astfel aglomerarile de material. Corpul cricului este prevazut cu doua nervuri de rigidizare, datorita raportului mare dintre diametrul talpii si cel al corpului.

Pentru varianta a doua corpul cricului este sudat, fiind alcatuit din trei piese ce pot fi obtinute din semifabricate laminate, iar tija cricului cu clichet orizontal se poate tealiza prin forjare sau turnare. Piulita rotitoare este centrata in corpul cricului prin intermediul rulmeantului, crescand aftfel gabaritul radial.

Principiul de functionare, acelasi in ambele variante cazuri, consta in transformarea miscarii de rotatie a mecanismului de actionare in miscare de translatie pentru surubul de forta, care se va ridica sau cobori. Cricul este folosit pentru a ridica obiecte grele, cu larga raspandire in industria de autovehicule.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cric cu piulita rotitoare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect organe de masiniproiect cric
Comentarii

foarte buna