Atestat bibliotecar - documentarist

Incarcat la data: 22 Iunie 2011

Autor: roca alina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: zip

Marime fisier: 63535 kb

ARGUMENT

Am ales aceasta tema deoarece consider ca, in profesia de bibliotecar este esential: sa comunici cu publicul, sa mentii interesul oamenilor si mai ales sa le demonstrezi ca nu pot trai fara informatii.


Un exemplu ar fi faptul ca scolarul trebuie sa citeasca pentru a-si dezvolta capacitatile de concentrare, creativitatea, simptul critic. Adultul, in schimb, citeste pentru a continua sa ramana la fel de informat atat in meseria pe care o are cat si in viata de zi cu zi.


Prin lectura cititorul devine informat iar acest lucru inseamna sa stii sa analizezi o situatie, sa gasesti rezolvarea tuturor problemelor din viata politica, sociala, sa culturala. Omul, astfel, devine rapid, dinamic, cu o gandire modelata si modelabila tehnologiei noi.


Pentru bibliotecar, sa stii sa gasesti informatia, sa o stapanesti si sa o pui in folosul societatii inseamna implicarea unui ansamblu de cunostinte teoretice si practice ce ar trebui sa-i confere acestuia un oarecare prestigiu in sociatate.


Biblioteca pentru copii nu inseamna numai fondul de carte ce ar ramane neinsufletit si rece daca nu i s-ar insufla viata si nu ar fi pus in circulatie de catre bibliotecar, care nu este un simplu administrator al fondului material ci este si un promotor al valorilor spirituale, un initiator de relatii culturale.


Biblioteca scolara ca si cea publica pentru copii trebuie sa transforme cultura in acte de civilizatie prin formarea de personalitati. O data deprinderea de lectura dobandita, cititorii cei mai tineri vor cauta acele carti si acei autori care le satisfac trebuinta de a sti, de a invata, de a iubi frumosul, de a se raporta la cei din jur conform normelor morale socialmente dezirabile.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Atestat bibliotecar - documentarist". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BibliotecaLECTURAbibliotecar
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...