Implicatiile mass-media in educatie prin mijloace audio-vizuale

Incarcat la data: 22 Noiembrie 2010

Autor: Karinne

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 232 kb

Cultura mass-media are continuturile si valorile sale, limbajele, structurile si efectele ei specifice. Ca fenomen cultural integral ea este constituita deopotriva atat din valori spirituale obiective cat si din trairea lor aievea, dintr-o cultura produsa (continuturi, structuri de programe, limbaj etc.) cat si din una traita, asimilata mai mult sau mai putin activa.

Tipul de cultura mass-media ni se infatiseaza ca un aglomerat de continuturi dintre cele mai diverse, incarcate cu o multime de sensuri si semnificatii, si comunicatiile milioanelor de oameni prin intermediul noilor mijloace. Este adevarat insa ca opiniile despre valorile si eficacitatea mijloacelor de comunicare in masa sunt extrem de impartite si contradictorii.

Copiii, tinerii, sunt sensibili la imagini si repetarea unora dintre ele, cand sunt deosebit de traumatizante pentru imaginatia lor, atrag dupa ele o rasturnare completa a ierarhiei valorilor morale. Asadar, din punct de vedere social, ceea ce este important nu este efectul direct al mijloacelor de comunicare in masa, cum s-a crezut uneori, ci forma in care tinerii isi reprezinta valorile sau modelele la care ei asociaza diferite valori. Probleme deosebite ridica apoi happy-end-ul, adica acele filme care infatiseaza fel de fel de vicii, asftel incat la sfarsit triumfa puritatea asupra viciilor.

CUPRINS


ARGUMENT …………………………………………………….....
MASS-MEDIA SI EDUCAtIA ……………………………………
1.1
Mass-media ca factor educativ ……………………………………….
1.2
Mass-media, o atractie irezistibila ……………………………………
II
VALENtELE EDUCATIVE ALE MASS-MEDIA iN ŞCOALa ŞI iN AFARA ACESTEIA
2.1
Mass-media in scoala ………………………………………………….
III
DISFUNCtII ALE COMUNICaRII DE MASa ..............................
3.1
Traditia atitudinii critice ……………………………………………….
3.2
Mediatizarea violentei …………………………………………………
3.3
Subminarea interesului fata de scoala …………………………………
3.4
Criza lecturii si pseudocultura …………………………………………
3.5
Internet-ul ca suport al globalizarii – implicatii ……………………….
IV
STUDII DE CAZ ……………………………………………………..
4.1
Film – “Alcoolul nut e face mare!” ……………………………………
4.2
Desenele animate si impactul asupra copiilor ........................................
CONCLUZII ………………………………………………………….
Bibliografie ……………………………………………………………
ANEXE ………………………………………………………………..24
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Implicatiile mass-media in educatie prin mijloace audio-vizuale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTPEDAGOGIEIMPLICATIIMASS-MEDIA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...