Pedagogia - stiinta educatiei

Incarcat la data: 06 Decembrie 2009

Autor: monyka89

Pret: 80 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 34 kb

Definitia pedagogiei. Termenul de pedagogie este de origine greaca, fiind rezultatul imbinarii cuvintelor : pais - „copil“ si agoge - „conducere“, „educatie“, precum si a cuvintelor paideea - „invatamant“, „educatie“ si paidagogos - „indrumator de copii“, „pedagog“.

Pedagogia este stiinta care studiaza fenomenul educational. Ea se ocupa deci de formarea personalitatii umane in vederea integrarii ei active, creatoare in viata sociala.

in dictionarele si in lucrarile de specialitate pedagogia este definita ca stiinta, ca arta, ca un „ansamblu de teorii care asigura fundamentarea unei conceptii despre dirijarea logica a activitatii de educatie“, (Coudray, Leandre, Lexique de sciences de l’education, 1973, p. 125) sau ca stiinta si arta de a instrui si a forma individualitati umane „permitand fiecaruia realizarea sa ca personalitate si ca inteligenta“ (Dictionaire de la philosofie, Larousse, Paris, 1995, p. 208).

1.2. Constituirea pedagogiei ca stiinta. Aparitia unei stiinte se realizeaza printr-un proces complex si indelungat. Pedagogia reprezinta si ea rezultatul unui proces complex care din punct de vedere istoric cuprinde doua etape mari:
etapa reflectarii educatiei in constiinta comuna a oamenilor;
etapa reflectarii teoretice a fenomenului educational.
Educatia ca fenomen social a aparut odata cu societatea. Multa vreme acest fenomen se reflecta in constiinta oamenilor sub forma de reprezentari si idei izolate, ocazionale, constituite in procesul activitatii practice.
Preocupari teoretice speciale pentru studiul fenomenului educational au aparut odata cu diferentierea dintre munca fizica si cea intelectuala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Pedagogia - stiinta educatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTPEDAGOGIEstiinta educatiei
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan