procesul de invatamant

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: banica bianca

Pret: 80 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 60 kb

Incercand o definire a procesului de invatamant, putem retine faptul ca din punct de vedere teoretic este: o forma sistematizata si organizata de desfasurare a ansamblului procesual predare - invatare (presupunand deci interactiunea personalitatilor celor doua entitati psihologice implicate, profesorul si elevii) orientata finalist, transpusa pragmatic intr-o serie de metode si procedee si supusa legilor evaluarii.


Abordarile generale ale procesului de invatamant propuse de profesorul Dan Potolea (vezi, Potolea Dan, Curriculum, (curs universitar), Universitatea din Bucuresti, 1991), sunt:
    - abordarea structurala, care cuprinde urmatoarele componente: finalitati, continuturi, timp, relatii educationale (profesor - elev, student), metode si mijloace, modalitati de organizare a activitatilor si evaluare, reprezinta planul static de analiza a procesului de invatamant.
    - abordarea procesuala, care desemneaza planul dinamic al desfasurarii procesului de invatamant , poate fi analizata la nivel de:
- faze: - proiectare;
            - implementare (realizare efectiva);
            - evaluare;
- procese:  - predare;
                    - invatare;
                    - evaluare.


Studiul procesului de invatamant trebuie realizat in mod sistematic in formarea metodica initiala a profesorilor, deoarece modalitatile de reprezentare ale acestuia (procesul de invatamant) de catre cadrele didactice, pot influenta activitatea si prestatia lor la catedra.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "procesul de invatamant". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: InvatamantPROIECTPEDAGOGIE
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...