Proiect Educatia

Incarcat la data: 20 Aprilie 2010

Autor: orosz talida

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 55 kb

Vorbirea trebuie inteleasa ca parte componenta a limbajului din punct de vedere psihologic, limbajul include in sfera sa vorbirea dar si mijloacele de comunicare non verbala, cum ar fi mimica, gestica.

Insusirea limbajului este un proces complex care incepe cu primul an de viata si se infaptuieste prin comunicare verbala cu adultul sub influenta imprejurarilor de viata si a relatiilor ce se stabilesc intre copil si mediu.

In perioada prescolara cand copilul frecventeaza gradinita si cand influentele pe care le exercita asupra copilului se realizeaza in mod dirijat, sistematic, creste mult preocuparea pentru dezvoltarea vorbirii.

Limbajul nu este cauza gandirii ci instrumentul si suportul indispensabil al progresului sau. Daca uneori se intampla o intarziere a unuia  sau a celuilalt actiunea reciproca stabileste echilibrul.

In invatamantul prescolar si scolar, conversatia ca metoda de invatamant este utilizata in scopul insusirii de noi cunostinte, in scopul fixarii, aprofundarii, sistematizarii acestora, uneori recurgandu-se la generalizari.

Asociata cu alte metode, mai ales cu observarea, metoda conversatiei reprezinta  o  cale eficienta de indrumare a procesului de cunoastere la prescolari, fiind folosita in toate tipurile de activitati. insa, avand in vedere nivelul dezvoltarii copiilor la aceasta varsta si dificultatile pe care le implica, metoda conversatiei este utilizata mai ales ca metoda auxiliara in gradinita.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Educatia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPROIECTEPEDAGOGIE