Stiluri de invatare la elevi

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: vasiloiu raluca

Pret: 100 credite

Numar pagini: 39

Tip fisier: zip

Marime fisier: 53 kb

Invatarea acopera aproape toate aspectele vietii noastre, intervenind nu numai in stapanirea unei noi abilitati sau a unor probleme stiintifice, ci si in dezvoltarea emotionala, relationarea sociala si chiar in dezvoltarea personalitatii. Conceptul de invatare scolara are o semnificatie ce il delimiteaza de conceptul general de invatare, desi activitatea elevului in scoala este proiectata sa reconstituie „in esenta ei, conoasterea savarsita de omenire in general, cunoastere condensata sui-generis in materiile de invatamant”.


 Cercetatorii si practicienii accepta faptul ca invatarea scolara consta si in achizitii de genul: a sti sa cauti, si sa regasesti informatia in domeniul specific sarcinii; a putea sa identifici deviatiile de la traseul proiectat al invatarii; a fi capabil sa operezi schimbari fine sau sa redesenezi planul strategic de studiu in baza evaluarii secventelor cu cea mai mare sansa de succes; a sti sa revizuiesti cunostintele din domeniu si a ajunge sa ai incredere in propria competenta; a sti sa ajustezi sau sa abandonezi scopul initial daca acesta s-a dovedit inoportun; a fi capabil sa reevaluezi ratiunea care a sustinut persistenta in atingerea scopului; a putea sa controlezi suportul afectiv al acestor schimbari.

Constientizarea acestor aspecte ale invatarii scolare impune reflectiei teoretice asupra organizarii instruirii noi concepte, de clarificarea carora depinde reconfigurarea modelelor de instruire. Conceptele de invatare autonoma, strategie si stil de invatare sunt de asemenea concepte cu valente orientative ale practicii educationale. Stilul de invatare nu are numai o valoare estetica , nu este numai un fapt exterior, inzestrat doar cu o valoare estetica, fara a influenta cu nimic eficacitatea activitatii de invatare. Problema stilurilor de invatare se indreapta mai putin asupra aspectului „ce se realizeaza”si insista asupra modului cum se realizeaza invatarea scolara.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Stiluri de invatare la elevi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTPEDAGOGIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan