Body language in comunicare

Incarcat la data: 25 Mai 2012

Autor: andreea balea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Limbajul trupului transmite mesaje mai usor si mai rapide decat cuvantul. O face prin postura, fizionomie, mimica, gestica, voce, distante. Inainte, in timpul si dincolo de cuvinte,limbajul trupului poarta un imens bagaj de stimuli procesati predominant la nivel hormonal. Este forma de comunicare cea mai raspandita in lumea plantelor, animaleleor, ca si a oamenilor.

Unei persoane care nu devine constienta de semnalele emise de limbajul propriului trup,ii va fi greu,daca nu chiar imposibil,sa perceapa sau sa interpreteze satisfacator semnalele emise de trupul altei persoane.De pilda,in limbajul trupului, gestul de a musca buzele poate semnifica nervozitate si disconfort. Pentru a intelege cu adevarat acest lucru, avem nevoie sa percepem acest semnal in momentul in care il emitem.inregistram cat mai exact ceea ce simtim in acel moment.Abea dupa aceea vom putea presupune ce simte cu adevarat altcineva care isi musca nervos buzele.

In descifrarea si interpretarea limbajului trupului,eroarea este mereu posibila. Legilelimbajului trupului au strania insusire ca nu exista cu adevarat. Si totusi… exista.
  
Limbajul trupului are intotdeauna valoarea comunicativa. Mesajele exista perma-nent,dar nu pot fi citite intotdeauna cu precizie si la timp. Orice graba in interpreta-rea semnalelor izolate sau ambigue, emise de trup,poate conduce la concluzii false. Adesea,in graba de a le descifra, comitem erori grave de interpretare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Body language in comunicare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREPROIECTEBODY-LANGUAGEproiect psihologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...