Conflictele inter si intrapersonale

Incarcat la data: 23 Februarie 2011

Autor: fratila marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Conflictul este contradictia, ciocnirea diferitelor formatiuni /structuri ale personalitatii (tendinte, roluri, motive, scopuri, interese etc.), perceputa si traita emotional ca fiind o problema psihologica importanta care necesita rezolvare, ca pe un impas care trebuie deposit.

Conflictele cognitive

Pot fi intrapersonale sau interpersonale.
L. Festinger (1957) – disonanta cognitiva: omul tinde spre armonizarea structurilor psihice cognitive, afective, atitudinale etc. Disonanta cognitiva se rezolva prin modificarea cognitiilor (reprezentarilor) despre fenomene, obiecte, comportamentul propriu. (Ex. oferit de Festinger: fumatul: stiu ca fumez, stiu ca fumatul este daunator).


Cognitiile sunt procese mentale cu dubla semnificatie: în realizarea cunoasterii (procesul de cunoastere) si ca efect al procesului: cunostintele, informatiile.


Disonanta cognitiva poate aparea dupa adoptarea unei decizii, daca persoana nu este sigura de corectitudinea ei: „am luat o decizie”, în contradictie cu „nu sunt sigur ca este o decizie corecta”.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conflictele inter si intrapersonale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIECONFLICTE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan