Consiliere individuala - studiu de caz

Incarcat la data: 02 Mai 2011

Autor: Chiriac Raluca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 56 kb

CUPRINS: I. Fisa initiala a cazului II. Etape in elaborarea procesului de consiliere A. Etape de preconsiliere B.Etapele procesului de consiliere. C.Autoevaluarea consilierului. D.Graficul evolutiei beneficiarului Bibliografie

 

Negocierea expectantelor
Benefiarul asteapta  din partea consilierului ajutor si indrumare in depasirea si rezolvarea problemelor sale. Consilierul asteapta din partea beneficiarului: sinceritate in relatarea problemei, respectarea programului stabilit de comun acord si cooperarea deplina pe tot parcursul procesului de ajutorare. Se va pastra confidentialitatea informatiilor.

Evaluarea favorabila consilierii

Beneficiarul este sanatos din punct de vedere psihic si isi doreste o schimbare.Nu are probleme de comunicare si are o relatie buna cu parintii. Este o mama destul de tanara dar responsabila isi pune copilul pe primul plan si nu se gandeste decat la bunastarea acestuia.

Consilierul ii prezinta  tinerei cum va decurge procesul de ajutorare cu detalii privind: locul desfasurarii sedintelor de consiliere – cabinetul consilierului, durata sedintelor -  fiecare sedinta se va desfasura pe parcursul unei ore, numarul de persoane prezente la consiliere se va rezuma la specialist si beneficiar,se va stabili ora la care va incepe fiecare sedinta in functie de programul fiecaruia si se stabileste ca prima intalnire va avea loc in data de 20.03.2010, la ora 12:00 in incercarea comuna de a gasi o rezolvare la problemele clientei.

Formularea unei aliante terapeutice

Alianta terapeutica se bazeaza pe o serie de concepte cum ar fi: empatia,intelegerea empatica, congruenta, incredere si acceptare,  dar si o atitudine pozitiva. Se incearca construirea unei relatii bazate pe onestitate, sprijin, crestere si schimbare, incercandu-se explorarea resurselor clientului care il vor ajuta in depasirea dificultatilor.

Acordul unui contract
Se apeleaza la semnarea unui contract de servicii care sa cuprinda atat drepturile cat si obligatiile fiecarei parti implicate in proces, precum si obligatiile financiare pe care le va avea clientul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Consiliere individuala - studiu de caz". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONSILIEREELABORAREAindividuala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...