Impactul alcoolismului

Incarcat la data: 10 Aprilie 2011

Autor: Chiperi Victoria

Pret: 80 credite

Numar pagini: 79

Tip fisier: zip

Marime fisier: 447 kb

5 (2 review-uri)

Problema intrebuintarii alcoolului e destul de actuala la momentul dat. in zilele noastre intrebuintarea bauturilor alcoolice umane se caracterizeaza prin cifre enorme. Din cauza acestui fapt sufera intreaga societate, dar in primul rind in pericol se afla generatia tanara: copii, adolescentii, tineretul si viitoarele mame. Doar alcoolul indeosebi influenteaza asupra organismelor in curs de dezvoltare, treptat distrugindu-l. Dauna alcoolului este evidenta.


A fost demonstrat ca la patrunderea alcoolului in interiorul organismului, el e transportat de catre sange la toate organele si influenteaza negativ asupra lor. intrebuintarea regulata a alcoolului duce la dezvoltarea periculoasei boli – alcoolism.


Alcoolismul e o problema serioasa, si precum si multe alte boli ea se trateaza, dar aceasta depinde doar de vointa de tratament a bolnavului. Totusi cel mai mare pericol il constituie faptul ca majoritatea productiei acestui domeniu e fabricata ilegal si contine cantitati mari de substante toxice. Aceasta productie ilegala deseori duce la intoxicatii si chiar la moarte. Istoricul alcoolului Furator de constiinte – asa era numit in trecutul indepartat alcoolul. Despre calitatile bauturilor spirtoase oamenii au aflat inca cu 8000 de ani inaintea erei noastre – impreuna cu aparitia veselei ceramice, ceea ce a dat nastere posibilitatii de a prepara alcool din miere de albini si vita-de-vie salbatica. Posibil ca viticultura a aparut cu mult mai devreme ca agricultura.


N.N. Micluho-Maclai observa papuasii Guineii Noi care nestiind sa aprinda focul deja erau capabili de a obtine alcool. Alcoolul pur a fost descoperit in secolul al VI-VII de catre arabi care si l-au numit “Ali cooli” ceea ce in traducere inseamna “ametitor”. Prima sticla de vodca a fost fabricata de catre arabul Raghez in anul 860. De atunci alcoolismul a inceput sa se observe mult mai des, posibil anume acest fapt a contribuit la interzicerea alcoolului de catre religia musulmana. De atunci timp de 12 secole in tarile cu religie musulmana alcoolul nu se intrebuinteaza iar cei care incalcau aceasta lege era pedepsiti aspru. Chiar si in vechea Asie unde intrebuintarea alcoolului era interzisa, cultul vinului progresa din ce in ce mai mult.


 in evul mediu si in Europa oamenii au descoperit metode de preparare a bauturilor alcoolice tari. Dupa legenda, penrtu prima data aceasta operatie a fost efectuata de catre monarhul italian Valentius. incercand noul produs si ajungind pana la stare de ebrietate el a anuntat oamenilor ca a descoperit un elixir ce e in stare sa intoarca unui batrin tineretea, unui bolnav sanatatea, si sa-i transforme pe cei tristi in cei mai veseli. De atunci bauturile spirtoase s-au raspindit larg in intreaga lume, in primul rand din cauza faptului ca producerea lui nu era deloc costisitoare, alcoolul era preparat din cartofi si resturile economiei zaharului. Alcoolul atat de mult s-a incadrat in viata cotidiana incat nici un poet sau pictor nu evita aceasta tema. Astfel de tablouri erau mai des inalnite la pictorii italieni, spanioli, germani. Faptul ca alcoolul influenteaza rau asupra fiintelor umane o intelegeau multi oameni de frunte a timpurilor lor.


Aproximativ 90% din cantitatea de alcool din organism este transformat in bioxid de carbon si apa, forma sub care este eliminat; o mica parte se elimina direct prin plamani, rinichi, transpiratie. in organism alcoolul este metabolizat, in ficat rezultand acetaldehida, un produs extrem de reactiv si toxic.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Impactul alcoolismului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ALCOOLISMULUIREFERATEIMPACTUL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan