Interpretarea viselor - Sigmund Freud

Incarcat la data: 08 Decembrie 2009

Autor: Andreea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 352 kb

5 (1 review)

Intr-o epoca, pe care o putem numi prestiintifica, umanitatii nu-i era greu sa-si interpreteze visele. Cei care si le aminteau la trezire, le considerau ca o manifestare binevoitoare sau ostila a puterilor superioare, zei sau demoni. Odata cu nasterea spiritului stiintific toata aceasta ingenioasa mitologie a fost devansata de psihologie si, in zilele noastre toti savantii, cu exceptia unui mic numar, sint de acord sa atribuie visul activitatii psihice a insusi celui care doarme.

Totodata, ipoteza mitologica fiind respinsa, a devenit necesar sa se caute visului noi interpretari. In ce conditii se produce visul ? Care sint relatiile sale cu activitatea psihica din starea de veghe ? Cum sint susceptibile excitatiile venite din exterior sa-l influenteze pe cel care doarme ? De unde provin aceste detalii care, prea adesea,
repugna gindirii omului treaz si aceasta discordanta intre mijloacele de expresie ale visului si starile afective care-l intovarasesc ? De unde vine, in cele din urma, instabilitatea visului ? De ce la trezire el este respins de catre gindire ca un element strain si se sterge, integral sau partial, din memorie ? Aceste intrebari, care de secole cer un raspuns, n-au gasit pina azi unul satisfacator.

Problema care ne intereseaza in primul rind, cea a semnificatiei visului, se prezinta sub doua aspecte: se cauta semnificatia visului din punct de vedere psihologic si locul iui in seria fenomenelor psihice; mai mult, se doreste sa se afle daca visul este susceptibil de interpretare si daca continutul visului, ca orice alt produs psihic caruia am fi tentati sa-l asimilam, prezinta un "sens".

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Interpretarea viselor - Sigmund Freud". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: proiect psihologieinterpretarea viselor