Starea de oboseala cronica

Incarcat la data: 20 Noiembrie 2011

Autor: Chiperi Victoria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28527 kb

Starea de oboseala cronica


Astenia si nevrasteniaIn viata actuala suntem expusi la diversi stimuli care ne afecteaza intr-un fel viata proprie. Monotomia zilnica raspindeste la rindul sau anumite stari indizerabile sanatatii noastre mintale. Ca urmare, devenim slabi fizic, obositi, epuizati si pierdem interesul pentru activitatile care odata ne provocau atita bucurie. Extinzindu-se in timp duce deja la o oarecare patologie si daca nu urmam recuperarea necesara marim posibilitatea de a deveni dependenti cronici. Iar a fi nevrotic, prin esenta, nu este cel mai placut moment al vietii umane.


Astenia, in esenta, constituie o reducere a fortelor, slabiciunea starii generale; slabirea functiilor unui organism sau ale unui sistem.


Se vorbeste despre astenie de primavara si astenie de toamna, dar acestea nu sunt notiuni stiintifice, medicale. Acestea se refera la anumite stari astenice care influenteaza intr-un fel dificultatile organismului de a se adapta la modificarile mediului - temperatura, luminozitate - si, prin urmare, la specificul hranei. Organismul este demineralizat, devitaminizat si prezinta tulburari de tip astenic.

 


Neurastenia, la rindul sau, reprezinta, o stare de intensa oboseala, ce survine din surmenaj si de  anumite tulburari psihice (apatie, mihnire insomnie, nesiguranta), de tulburari functionale (cardiovasculare, digestive, sexuale) si de dureri cu diferite localizari. in prezent, aceste manifestari fac referire  la tulburarile de tip nevrotic.

 


Definirea conceptului de nevrozaCind abordam termenul de nevroza, ne referim, de fapt, la acele afectiuni psihice initiate si parcurse in conditii de suprasolicitare psihica. Fenomenele psihice specifice nevrozei sunt in general, reversibile si nu sunt insotite de alterarea personalitatii; pacientul percepe clar patologia sa, el stie ca aceasta exista, cu toate ca ii vine greu sa convietuiasca. De fapt nevroticii singuri cauta sprijinul psihiatric si intr-un fel enerveaza medicii prin obsesia de a fi tratati continuu si prin istorioarele deseori fara sens atit de importante pentru acestia.


In aspect clinic sunt reprezentate patru forme de nevroze: nevroza astenica, nevroza obsesivo-fobica, nevroza isterica, nevrozele mixte.

 


Nevroza astenica (neurastenia) se caracterizeaza prin astenie, cefalee, insomnie. Cauza principala a nevrozei astenice este suprasolicitarea indelungata, care duce la epuizare, oboseala patologica a functiilor psihice, reversibila prin tratament.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Starea de oboseala cronica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan