Stima de sine si depresia in adolescenta

Incarcat la data: 04 Iunie 2014

Autor: Iaz Alin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 44 kb

Scopul acestei lucrari este de a investiga daca exista cu adevarat diferente specifice in functie de sex si varsta (perioada) la nivelul stimei de sine, daca exista diferente specifice in functie de sex si varsta (perioada) la nivelul depresiei si daca exista o relatie inversa intre nivelul stimei de sine si cel al depresiei.

Am utilizat ca instrumente de lucru Scala stimei de sine (Self-Esteem Scale, Rosenberg, 1965) utilizata pentru masurarea nivelului autoaprecierii generale si Chestionarul Beck (bdi) utilizat pentru masurarea depresiei. S-au demonstrat urmatoarele: nu ni s-a confirmat ca exista diferente specifice intre in sexe in ceea ce priveste nivelul stimei de sine.

In ceea ce priveste varsta exista diferente specifice la nivelul stimei de sine, astfel preadolescentii au o stima de sine mai scazuta decat adolescentii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Stima de sine si depresia in adolescenta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIEDEPRESIEADOLESCENTAstima de sine
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...