Violenta in scoala

Incarcat la data: 21 Martie 2011

Autor: Lupu Oana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

In scoala contemporana, cele mai frecvente tipuri de conduite agresive ale elevilor sunt vandalismul si violenta. Ambele forme de manifestare a agresivitatii au cunoscut in ultimele decenii o evolutie ascendenta, atat in sens cantitativ, cat si ca gravitate, astfel incat interesul psihologilor si pedagogilor fata de acest tip de conduite este pe deplin justificat.


Violenta scolara este, din punct de vedere statistic, cea mai frecventa conduita de devianta scolara. Mass-media, cercetarile si statisticile oficiale raporteaza o crestere spectaculoasa a fenomenului in ultimele trei decenii in mai multe tari ale lumii, astfel incat escaladarea violentei in scoala a devenit cea mai vizibila evolutie din campul educatiei formale; performantele scolare sau progresul in democratizarea sistemelor educative sunt in prezent realitati mai putin vizibile, comparativ cu inmultirea actelor de violenta din scoala.


Violenta in scoala este un fenomen extrem de complex, cu o diversitate de forme de manifestare care justifica folosirea terminologiei specializate, rafinate; astfel, scoala este spatiul de manifestare a conflictelor intre copii si intre adulti-copii, iar raporturile de forta sau planul in care se consuma conduitele ofensive sunt variabile importante in intelegerea fenomenului. In orice atac agresiv vom regasi apelul la forta pentru transformarea unui individ in instrument in folosul personal, precum si apelul la violenta pentru inlaturarea semenului, perceput ca adversar.


In ceea ce-i priveste pe elevii nostrii, atat agresivitatea cat si violenta se manifesta in mai multe feluri. Exista o agresivitate vestimentara prin care, mai ales fetele cauta sa atraga atentia si chiar sa se impuna. Bunul gust in acest caz are o prezenta relativ discreta, el depinzand de o multime de factori care mai degraba actioneaza divergent. Si cum nici un regulament nu-l poate impune – e vorba de bun gust – ramane solutia recursului la uniforma, discutabila insa si aceasta. Pana la urma, uniforma este cel mai mic rau posibil.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Violenta in scoala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: violenta in scoliconduitaagresiva
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...