Studiu de caz - persoana cu handicap

Incarcat la data: 21 Aprilie 2011

Autor: andrei apostu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 38 kb

C.V este un copil de 18 ani, de sex feminin.  Fata sufera inca de la nastere de artrogripoza generalizata, ariculatie blocata la membrele inferioare, picioar congenital stramb bilateral. Ea nu poate sa mearga la scoala desi isi doreste foarte mult. C.V a urmat inca de la nastere diverse tratamente, prima data la sitalul Teritorial Mangalia, apoi la Spitalil Jdetian Vaslui, unde a urmat mai multe tratamente.

Din discutiile avute reiese ca familia locuieste intr-o casa cu trei camere, proprietate personala, in satul Balteni, comuna Balteni aflat la 20 Km de jud.Vaslui.  Avand in vedere faptul ca sora mai mare a copilului este casatorita si locuieste in alt oras (Brasov), casa este destul de incapatoare pentru cei trei membrii ai familiei, iar tinand cont ca pe langa casa ei cresc si animale, nu se plang de o situatie materiala proasta.


Mama fetei este casnica, se ocupa de ingrijirea fetei, nu are ajutor din partea altor persoane, bunicii materni fiind moriti iar bunicii patreni se afla la o distant foarte mare, de aceea nu reusesc sa-i viziteaze. Tatal lucreaza cu ziua prin sat, este un om respectat si cunoscut ca  fiind foarte muncitor.


Situatia lor materiala este decenta, insa lungile drumuri la Spitalul din Vaslui si internarile periodice, implica numeroase cheltuieli ce sunt greu suportate de familie. Venitul  este compus din alocatia copilului, ajutorul social al acestuia si castigul instabil al tatalui care munceste ca ziler pe unde gaseste, si ca agricultor pe langa casa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiu de caz - persoana cu handicap". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: handicapstudiu de cazfata
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...