Asistenta sociala in Biserica veche si slujirea sociala ca si componenta a mantuirii

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: marian

Pret: 100 credite

Numar pagini: 65

Tip fisier: zip

Marime fisier: 140 kb

Alaturi de harul sfintitor, de cuvantul inspirat si de rugaciunea inaripata de credinta, alaturi de mijloacele dumnezeiesti de chemare la viata cea noua in Hristos, de primenire si de continua zidire duhovniceasca, Biserica a folosit intr-o larga masura si mijloacele omenesti de ajutorare morala si materiala a celor cuprinse si in aria lucrarii sale mantuitoare.

Care erau aceste mijloace? Acelea care puteau fi folosite si pe care le indicau atat natura si rosturile Bisericii, cat si nevoile vietii omenesti. Biserica insasi a trebuit, potrivit naturii ei, sa se organizeze in chip de societate religioasa, folosind mijloacele obisnuite ale organizarii sociale, intre care si pe cele materiale-economice. De altfel, rostul sau misiunea Bisericii a reclamat si a impus folosirea acestora, intrucat fara ele nu se poate asigura nici viata, nici lucrarea Bisericii in lume. Daca acestea erau nevoi firesti de care Biserica a trebuit sa tina seama pentru sine insasi, apoi nu era oare tot atat de limpede, ca trebuia sa tina seama in lucrarea ei si de nevoile firesti ale credinciosilor sau in general de ale celor che­mati la mantuire?

Si unele si altele indicau folosirea mijloacelor omenesti obisnuite prin care se mentine si se asigura viata, conditia oricarei lucrari, oricarei misiuni sau infaptuiri pe taramul lumii acesteia. Dar una este folosirea lor pentru organizarea si lucrarea Bisericii si alta este folosirea lor pentru satisfacerea nevoilor comune ale vietii credinciosilor, sau macar pentru alinarea suferintelor acestora. Si intr-un caz si intr-altul, se cere in primul rand: asigurarea mijloacelor materiale si apoi distribuirea lor, corespunzatoare nevoilor deosebite, care ne reclama intr-un fel pentru intretinerea cultului si a slujitorilor Bisericilor si intr-alt fel pentru ajutorarea sau ocrotirea sociala a credinciosilor. in orice caz insa, nici agonisirea si nici folosirea mijloacelor acestora nu poate urmari in fond alt scop decat acela pe care-l urmareste in mod prin­cipal intreaga lucrare a Bisericii: mantuirea. Şi nu trebuie sa se piarda nici o clipa din vedere ca elementul sau mijlocul principal de care se serveste Biserica in acest scop, este cel reprezentat de latura divina a lucrarii ei: harul si chipurile in care el se pogoara asupra firii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Asistenta sociala in Biserica veche si slujirea sociala ca si componenta a mantuirii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTBISERICAAsistenta Sociala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan