Camuflarea sacrului in profan. Starea paradisiaca

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: id mess:diploma2you

Pret: 100 credite

Numar pagini: 83

Tip fisier: zip

Marime fisier: 111 kb

Lucrarea de fata s-a nascut din reflexia asupra posibilitatii camuflarii sacrului in profan. Demersul si-a fixat ca punct de concentrare legatura omului cu sacrul, subiectul parandu-ni-se unul de actualitate. Intentia a fost aceea de a contura un circuit intreg al desacralizarii prin o multitudine de mijloace pornind chiar de la starea paradisiaca a omului si pana in zilele noastre.

Proiectul este vast (fiecare persoana avand o perceptie unica in legatura cu sacrul) el permitand o dezvoltare mult peste limitele unei asemenea lucrari. Totusi incercam sa punem un inceput bun prin prezentarea celor ce urmeaza.

Modul camuflarii sacrului in paradis, asa cum l-am prezentat in prima parte a lucrarii, este in mare masura cel care a fost propus la cursul de filozofia religiei, predat in anul universitar 2001-2002 de catre indrumatorul nostru arhidiaconul conferentiar doctor Dorin Oancea. Putinele interventii in acest construct au fost semnalate in mod expres, la fel ca si ideile preluate din cugetarea altora.

Partea a doua a lucrarii contine o perspectiva proprie asupra amplului proces de camuflare, referindu-ne in special la doua situatii exemplare: „le mal de siecle” si „Cioran” pentru prima parte valorificand material de la Institutul Francez din Bucuresti netradus inca in limba romana.

Partea finala a lucrarii trateaza teologia „mortii lui Dumnezeu” ca fiind ultima creatie religioasa a lumii moderne. Este ultima etapa a desacralizarii ilustrand camuflajul deplin al sacrului sau mai bine zis identificarea lui cu profanul.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Camuflarea sacrului in profan. Starea paradisiaca". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTteologiesacrustarea paradisiaca
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan