Cuvantul lui dumnezeu in daoism si ortodoxie

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: id mess:diploma2you

Pret: 80 credite

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 62 kb

Ce inseamna sa fii crestin, crestin ortodox? Pentru multi, pare o intrebare banala sau lipsita de sens. Pentru mine, fiul risipitor, insa, este una capitala sau existentiala. N-am amintit intamplator de fiul risipitor, deoarece viata mea, dupa mersul ei si faptele ei, se aseamana mult cu a acelui fiu “neascultator.”

Omul se indeparteaza de Dumnezeu crezand ca va obtine libertatea, mult dorita, si se va regasi pe sine. Aceasta cautare sau “coborare”  in cautarea propriei identitati, este de fapt o lupta cu tine insiti, cu egoul personal, iar in cele din urma cu Dumnezeu- Creatorul si Parintele nostru. Noi nu mai recunoastem ca suntem chipul lui Dumnezeu, dupa cum Fiul Iisus Hristos este chipul Tatalui. Este de fapt, o cautare a lui Dumnezeu, este o sete de Dumnezeu2, dar care nu este constientizata. De fapt, omul, aproape instinctiv, urmareste sa se intoarca la starea paradisiaca, de comuniune cu Dumnezeu, pierduta prin pacat. Aceasta chemare, insa, atunci cand incercam sa o realizam fara ajutorul lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, in Duhul Sfant se transforma intr-o negare a lui Dumnezeu, care il duce pe om la disperare si deznadejde, iar libertatea , atat de mult ravnita, devine o povara pentru el. Totusi, daca aceasta lupta cu Dumnezeu si cu noi insine este sincera si hotarata, ne aduce la Dumnezeu, Dumnezeu se lasa cuprins de catre noi strangandu-ne la piept, asemenea parintelui din parabola fiului risipitor.

Dar ce se intampla cu noi dupa ce am redevenit fii a-I Tatalui ceresc, am revenit in drepturi? Cum ne manifestam fata de alti fii risipitori, fata de alte popoare necrestine, fata de alte culturi? Avem noi dreptul, fiind in Biserica si avand la indemana izvoarele ei, Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, Tainele si Dogmele ei, sa fim nepasatori, exclusivisti, absolutisti, indepartandu-I de la ospatul Domnului pe cei care, spunem noi, sunt in afara Bisericii si nu-L cunosc pe Hristos? Mi-am pus aceasta intrebare atunci cand am citit raspunsul Sf. Nicolae Velimirovici dat unui lord din Anglia, referitor la parerea lui despre marele om politic al Indiei Dj. Nero.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cuvantul lui dumnezeu in daoism si ortodoxie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTDumnezeureligiedaoism
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...