Elemente de organizare sociala si moral culturala in Egiptul Antic

Incarcat la data: 01 Decembrie 2010

Autor: palade dorin valentin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27 kb

Nasterea civilizatiei egiptene nu a inceteat sa-i uimeasca pe istorici. in timpul celor doua milenii care au precedat formarea Regatului Unit, culturile neolitice au continuat sa se dezvolte, dar fara modificari profunde. in mileniul al IV-lea, insa, contactele cu civilizati sumeriana provoaca o adevarata mutatie. Egiptul imprumuta sigiliul-cilindru, arta de a zidi cu caramizi, tehnica construirii corabiilor, numeroase motive artistice ti mai ales scrierea, care apare brusc, fara antecedente, la inceputul primei Dinastii(aprox 3000).
   
Religia ti mai ales dogma divinitatii au contribuit , de la inceput, la modelarea structurii civilizatiei egiptene. Dupa traditie unificarea tarii ti fondarea statului au fost opera primului suveran, cunoscut sub numele de Menes. Venit din sud Menes cladi noua capitala a Egiptului unificat la Memfis, langa actualul Cairo. Acolo el celebra pentru prima oara ceremonia incoronarii. Apoi timp de mai bine de trei milenii faraonii au fost incoronati la Memfis; foarte probabil ceremonia culminanta o repeta pe cea inaugurata de Menes. Ea nu era ocomemorare a ispravilor lui Menes ci Reinoirea sursei creatoare prezente in evenimentul originar.
   
Cele mai importante creatii socio-politice si culturale au fost infaptuite in timpul primei Dinastii. Aceste creatii au fixat modelele pentru cele cinsprezece secole urmatoare. Dupa Dinastia a V-a (aprox 2500-2300), aproape nimic important nu s-a mai adaugat la patrimoniul cultural. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Elemente de organizare sociala si moral culturala in Egiptul Antic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: OrganizareEgiptteologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...