Elemente de psihologie religioasa. Educatia crestina a elevilor pe varste

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 55

Tip fisier: zip

Marime fisier: 81 kb

Din cele mai vechi timpuri, mintea iscoditoare a omului a fost preocupata de ceea ce se intampla in realitatea inconjuratoare, a incercat sa patrunda tainele universului, sa le cunoasca. Odata cu societatea a aparut si educatia, ca un proces in desfasurare, cu particularitati distincte de la un moment istoric la altul, dupa cum existenta socio-umana in ansamblul sau se afla in continua devenire.

Notiunea de educatie a determinat formularea mai multor definitii, luandu-se in considerare diverse aspecte: scopul educatiei, natura procesului, continutul educatiei, laturile sau functiile actului educativ. Etimologic, „educatie” provine din latinescul „ educo–are” ce inseamna „a creste, a instrui, a forma, a scoate din”. Am putea spune ca educatia inseamna a scoate individul „din starea de natura” si a-l introduce „in starea de cultura”.

Educatia este una dintre cele mai nobile si mai complexe activitati umane. Ea se realizeaza in perspectiva unui ideal de personalitate umana, acordat la repere culturale si istorice bine determinate. Educatia este absolut necesara omului, existand in acesta dorinta, inclinatia, dar si capacitatea de a raspandi zestrea intelepciunii si invataturii sale, de a se perpetua spiritualiceste, dincolo de timpul si spatiul ce i-au fost harazite. Prin educatie, omenirea dureaza si dainuie. Din aceasta perspectiva, o cultura importanta trebuie sa dispuna si de un invatamant pe masura. Prin el, isi construieste elementele dainuirii sale .Acest lucru se intampla daca tinem cont de cele doua mari scopuri ale educatiei; primul este “sa dam copilului cunostinte generale de care ,bineinteles, va avea nevoie sa se serveasca : aceasta este instructia. Celalalt e sa pregatim in copilul de azi pe omul de maine si aceasta este educatia.” Nu achizitia in sine este valoroasa, ci cum, cand si ce se actualizeaza atunci cand trebuie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Elemente de psihologie religioasa. Educatia crestina a elevilor pe varste". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTELEMENTEPSIHOLOGIE
Comentarii

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...