Matuirea si indumnezeirea

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2013

Autor: buzuloiu cristi

Pret: Gratuit

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Dumnezeu in Sine este un mister, caci despre existenta Lui (in Sine) nu se poate cunoaste nimic, dar se spune: ca El este iubire (I In. 1, 8), astfel, din iubire, El Se reveleaza ca Treime in opera de mantuire, Se coboara la nivelul credinciosilor, revelandu-Se ca Dumnezeu-mantuitor si ca Dumnezeu trait de noi, in acest sens spunem ca se descopera ca Treime iconomica.

Sfanta Treime este suprema taina a existentei care explica totul si fara de care nu se poate explica nimic. Treimea este centrul vietii noastre si spre ea tind sufletele insetate de adevar si odihna, ea face pe crestini sa “traiasca in comuniunea iubirii”.

I. Iubirea intratrinitara
Parintele Dumitru Staniloae a abordat Taina Sfintei Treimi prin implicarea ei in iubirea divina, “iubirea presupune totdeauna doua eu-uri care se iubesc sau un eu care iubeste si altul care primeste iubirea, sau de care cel ce iubeste stie ca e constient de iubirea lui”3. Dar in acelasi timp iubirea uneste cele doua eu-uri in proportie cu iubirea dintre ele, fara sa le confunde, deoarece astfel iubirea s-ar sfarsi.

Cu alte cuvinte iubirea este o relatie care trebuie sa fie desavarsita si vesnica ca prin intermediul sau, sa se poata explica scopul lumii. Iubirea din lume presupune ca origine si scop iubirea eterna si desavarsita intre mai multe persoane divine. Din perspectiva teologiei ortodoxe, specificul acestei iubiri este acela ca ea nu produce Persoanele divine, cum se afirma in teologia catolica, ci le presupune pentru ca Persoanele divine se mentin desavarsite din eternitate; iubirea lor este o iubire desavarsita care nu poare spori comunicarea dintre ele.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Matuirea si indumnezeirea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect teologiemantuirea si indumnezeirea
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...