Problema sinoptica

Incarcat la data: 15 Decembrie 2009

Autor: Gica Popescu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Pentru abordarea problemei sinoptice, trebuie sa incepem prin a ne referi la Evanghelii,  stabilind etimologia cuvantului. In Noul Testament si in scrierile Sfintilor Parinti, termenul Evanghelie” inseamna “vestea cea buna” (din grecescul evanghelion), despre mantuirea neamului omenesc, implinita de Domnul nostru Iisus Hristos prin intruparea, viata, invatatura, patima, moartea si invierea Lui .

Prin Evanghelie se intelegea, apoi, istoria vietii si activitatii Mantuitorului, iar de la inceputul secolului II p. Hr., cuvantul „Evanghelie” mai inseamna si cartea in care era scrisa istoria vietii si activitatii Domnului. Dupa cuprins, Evanghelia este una, iar dupa forma ei, avem tot atatea pe cat de multi au fost si propovaduitorii ei. Deosebirea intre cuprinsul si forma Evangheliei s-a remarcat, mai ales, dupa ce aceasta s-a fixat in scris, in mai multe carti.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Problema sinoptica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FACULTATEPROIECTnoul testament