Sfantul Calinic al Ramnicului

Incarcat la data: 09 Februarie 2011

Autor: fily daniel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica a fost unul din marii parinti duhovnicesti ai veacului al XIX-lea. Viata lui este descrisa pe larg de arhimandritul Anastasie Baldovin, unul din ucenicii sai.


S-a nascut la Bucuresti, la 7 octombrie 1787, in familia bunilor credinciosi Antonie si Floarea (calugarita, spre batranete, la Manastirea Pasarea, sub numele Filoteia). A fost dat la invatatura la una din scolile care existau pe atunci in Bucuresti, in preajma unei biserici, poate la Coltea sau la Sfantul Gheorghe.

Atmosfera de rugaciune si aleasa viata crestina din familie au influentat viata launtrica a tanarului Constantin, cum se numea din botez. De aceea, in martie 1807, deci inainte de a fi implinit varsta de 20 de ani, si-a indreptat pasii spre Manastirea Cernica din apropierea Bucurestilor, unde va fi venit adeseori sa ia parte la slujbe si sa asculte cuvant de invatatura de la staretul Gheorghe († 1806) sau de la alti parinti cu viata aleasa. in anul urmator, duhovnicul sau, Pimen, a cerut staretului Timotei sa-l imbrace in “ingerescul chip al calugariei”. Astfel, la 12 noiembrie 1808, tanarul Constantin devine monahul Calinic. Dupa o luna, in biserica Sfantul Nicolae de la Cernica, episcopul bulgar Sofronie de Vrata refugiat in Bucuresti din cauza turcilor, l-a hirotonit ierodiacon.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sfantul Calinic al Ramnicului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATECALNICRAMNICULUI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan