Comunicatie in mediu industrial

Incarcat la data: 04 Martie 2010

Autor: iulia iacob

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 238 kb

Studiul comunicatiei pe magistrale industriale


Comunicatie in mediu industrial


1. Introducere
Protocoalele de comunicatie pentru aplicatiile industriale le cuprind si pe cele din asa numitul domeniu "Fieldbus" in care se trateaza comunicatia intre procesoare, senzori si actuatori. Sistemele distribuite au luat avant in acest domeniu o data cu marele progres in domeniul semiconductoarelor care a oferit si posibilitatea realizarii de cipuri cu un raport pret/capacitate foarte avantajos. S-au dezvoltat sisteme de senzori si actuatori din ce in ce mai inteligente care au necesitat Standarde corespunzatoare pentru comunicatia lor.


Arhitectura de comunicatie traditionala pentru sistemele de control este "peer-to-peer" si a fost implementata cu succes in industrie de cateva decade. Totusi nevoia de extindere din punct de vedere fizic si al functionalitatii a atins limitele arhitecturii de tip "point-to-point". Astfel un sistem de control traditional centralizat de tip "peer-to-peer" nu mai este adecvat pentru noile cerinte cum ar fi modularitatea, controlul descentralizat, diagnostice integrate, intretinerea usoara si rapida si costuri scazute.


Astazi exista cele mai diverse protocoale care se diferentiaza intre ele prin proprietatile lor, prin tehnica de sincronizare intre diferite noduri de retea, prin lungimea datelor, prin media numarului de pachete care se transmit in unitatea de timp, prin numarul de noduri de retea, prin lungimea fizica a retelei, prin felul in care sunt corectate erorile, prin toleranta la greseli, prin disponibilitate, siguranta, robustete etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comunicatie in mediu industrial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIUINDUSTRIALCOMUNICATIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...