Managementul retelelor de calculatoare - Protocolul SNMP

Incarcat la data: 15 Iunie 2010

Autor: cosmin gaina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 118 kb

4 (1 review)

De la crearea sa in 1988, ca o solutie pe termen scurt, pentru a gestiona  elementele  Internetului in continua crestere si a altor retele atasate, Simple Network Management Protocol a primit  aprobarea la nivel global si a devenit un standard de facto pentru managementul Internetului. SNMP a fost pentru prima data definit de IETF (Internet Engineering Task Force), in 1989, si a fost larg extins de atunci.

SNMP este aplicabil retelelor TCP/IP, precum si altor tipuri de retele. SNMP a derivat de la predecesorul SGMP (Simple Gateway Management Protocol) si a fost destinat a fi  inlocuit cu o solutie bazata pe arhitectura CMIS / CMIP (Common Management Information Service/Protocol). Aceasta solutie pe termen lung, cu toate acestea, niciodata nu aprimit acceptarea pe scara larga a SNMP.

2.    Arhitectura SNMP

SNMP se bazeaza pe modelul manager / agent  care consta intr-un administrator, un agent,o baza de date de management al informatiilor, gestionata de obiecte de protocol si de retea. Managerul ofera interfata dintre om si sistemul de management.

Cuprins

1. Introducere    2
2. Arhitectura SNMP    2
3. Baza de gestionare a informatiilor    4
4.Tipul pachetelor si structura lor    5
5. Comunicarea pe nivele    6
6. Coexistenta intre SNMPv1, SNMPv2 si SNMPv3    7
6.1 Dispecerul    10
6.2 Subsistemul de procesare de mesaje    10
6.3 Subsistemul de securitate    10
6.4 Subsistemul de control al accesului    11
7. Bibliografie    11

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul retelelor de calculatoare - Protocolul SNMP". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROTOCOLreteleproiect informatica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan