La ce ne foloseste internetul

Incarcat la data: 03 Aprilie 2013

Autor: geangos

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 347 kb

Originile internetului se gasesc in 1969 la Ministerul de Aparare din SUA, in reteaua ARPAnet. Pentagonul construise reteaua pentru contracte militare si pentru schimb de informatii cu universitatile care se ocupau de cercetari militare. In 1983, National Science Fundation, societate ce promova stiinta, preia o parte a acestei retele in cadrul unui proiect a carui finalitate viza asigurarea accesului cercetatorilor la patru supercomputere din Cornell, Illinois, Pittsburg si San Diego.

 

Crearea retelei civile, activitate costisitoare si riscanta, va atrage curand tot mai multe institutii si tot mai multi utilizatori, mare parte dintre ei avand deja retele interne proprii. Astfel, NSF aparand ca perfect justificat,in contextul urmatoarei definitii: Internetul reprezinta o colectie intinsa de retele de calculatoare care cuprinde intregul glob, conectand la un larg sistem electronic de servicii, resurse si informatii atat institutii guvernamentale, militare, educationale si comerciale, cat si persoane fizice; se utilizeaza o serie de instrumente si de conventii pentru a crea imaginea unei singure retele, desi calculatoarele din retea se bazeaza pe platforme hard si soft foarte diferite.


Dar, pentru ca Internetul sa existe, este nevoie de mai mult decat de un simplu ordinator, care, in definitiv, are drept functii imediate efectuarea calculelor. Dominique Wolton considera ca au fost necesare doua conditii pentru aparitia Internetului:

· Codificarea numerica, adica transformarea oricarui tip de semn in unitate informationala si posibilitatea transmiterii lor pe acelasi fir;
· Compresiunea numerica si dezvoltarea telecomunicatiilor, concomitent cu rentabilizarea intregului segment: informatie mai multa, timp mai putin, costuri mai mici. „Internetul asigura circulatia intre audiovizual, care trimite imagini, intre telefon, care transmite semnalul, si calculator, care calculeaza rapid orice informatie”.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "La ce ne foloseste internetul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect informaticaproiect internet
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan