Alegerea strategiei de decizie in conditii de grup

Incarcat la data: 21 Iunie 2010

Autor: preda cristina andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Alegerea unei strategii de decizie in conditii de grup , pe langa cerinta de a selecta o  solutie mai buna si de a reduce incertitudinea, trebuie sa mai indeplineasca inca o  conditie importanta: sa genereze un consens cat mai important.
 
Oamenii traiesc impreuna si formuleaza norme sociale pe care le accepta si carora li se conformeaza in vederea unor obiective commune. Ei pornesc de la interesele lor individuale si collective si construiesc rational un cadru normative pentru activitatea lor comuna.
 
Influenta reprezinta un process social inexplicabil din punctual de vedere al rationalitatii clasice.Doua personae care judeca n mod rational , nu se pot influenta, cid oar convinge reciproc, prin argumente.
 
Sociabilitatea si coeziunea .Acelasi efect gasim si in cazul altor variabile definitorii  pentru social in general, pentru grup in particular: sociaabilitatea (nevoiade celalalt, de afiliere la un grup) si coeziunea grupului .
   
In mod curent se considera ca un proces decizional este rational daca , utilizand o analiza logica a  cunostintelor relevante , ajunge la selectarea deciziei celei mai bune.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Alegerea strategiei de decizie in conditii de grup". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEPROIECTDECIZIEI
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...