Criterii si standarde in realizarea sondajului de opinie

Incarcat la data: 23 Februarie 2010

Autor: popsea ionut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 76 kb

Sondajul de opinie reprezinta o cercetare efectuata asupra opiniilor unui grup de oameni, prin intervievarea unui esantion din acel grup. Rezultatele finale ale unui sondaj reprezinta generalizarea raspunsurilor obtinute intr-un numar reprezentativ de cazuri.

Sondajul reprezinta deasemenea o forma specifica a anchetei sociologice fiind o metoda statistica de stabilire, pe baza esantionarii, a stratificarii opiniilor in raport cu anumite variabile socio-demografice ale populatiei studiate.

Obiectul anchetelor sociologice opinii, atitudini, comportamente, aspiratii, nevoi, motivatii, cunostinte, marturii ale oamenilor despre fapte, fenomene, evenimente inaccesibile cercetatorului, caracteristici demografice (structuri familiale, structuri de varsta, socioprofesionale) caracteristici ale mediului social si ale modului de viata al oamenilor (ocupatii, venituri, conditii de locuit, servicii sociale, factori social-economici care influenteaza activitatea lor).

Ancheta sociologica: permite culegerea unui volum mare de informatie intr-un timp relativ scurt si face posibila prelucrarea rapida a acestora.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Criterii si standarde in realizarea sondajului de opinie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEPROIECT
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan