Infidelitatea

Incarcat la data: 23 Aprilie 2013

Autor: Palivan Victor

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

In societatea moderna incheierea casatoriei este sanctionata formal de catre institutia legitima a uniunii maritale din tara unde are loc acest eveniment, sanctionare obiectivata in ceea ce se cheama certificat de casatorie. In comunitatile traditionale, sanctionarea formala a casatoriei avea si are un caracter religios, fiind efectuata de institutia de cult.
         

Actualmente, cele doua formalitati (care nu se exclud una pe cealalta) sunt practicate in parale, casatoria religioasa avand un caracter facultativ in societatile de cultura europeana si fiind conditionata de incheierea prealabila a casatoriei civile.
        
Indiferent de modalitate-civila sau religioasa-si de tipul de societate, casatoria comporta.asa cum rezulta din definitie, recunoasterea sociala a uniunii maritale a celor doi soti. (Ion D.Dunareanu-Antropologia si sociologia familiei, Editura Tipomur, Tg. Mures 2001)

Familia si functiile ei  

Arhitectura familiala este in legatura directa cu problemele de viata, munca si de mediu, probleme care,in specificitatea lor n-ar putea fi rezolvate corespunzator decat in conditiile unei anumite constructii familiale. Raspunsul antropologilor si a sociologilor la chestiunea universalitatii familiei este pertinent si pare mai mult decat satisafacator.
        
Cercetarea in profunzime arelatiilor familiale, indeosebi a celor din trecutul indepartat-unele cu prelungiri pana in contemporaneitate, coate la lumina aspecte socante, a caror elucidare nu este deloc usoara. Una din surprize este legata de chiar de chestiunea universalitatii familiei. Daca este relativ usor de explicat, in modul aratat mai sus, aceasta universalitate, cum ar putea fi, oare, explicata pe fondul ei, universalitatea structurii, asemanarea izbitoare dintre pattern-urilestructurale proprii familiilor din multitudinea de areale geografice culturale?
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Infidelitatea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEinfidelitateproiecte sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan