Program social - combaterea violentei impotriva femeii

Incarcat la data: 12 Aprilie 2011

Autor: dana sofronea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

“Cand tu iti pierzi controlul, celalalt isi poate pierde viata”

I. SCOPUL SI OBIECTIVELE PROGRAMULUI


Principiul conform caruia nicio persoana nu trebuie sa aiba de suferit din pricina faptului ca apartine unui anumit sex a fost inca de la inceputuri parte esentiala a declaratiilor ONU. Totusi, discriminarea femeilor mai continua si astazi sa fie o realitate peste tot in lume, femeilor fiindu-le limitate drepturi esentiale si fundamentale, precum dreptul la viata si la integritate corporala.


Multa vreme, in anumite comunitati si acum, sotul devine ”capul” in locul tatalui. Tu nu poti dispune de bunurile proprii, nu poti semna contracte fara incuviintarea lui, iti administreaza si averea ta, are voie adesea sa te bata, in limite ”tolerabile”, in schimb tu nu poti ridica mana asupra lui. in unele comunitati, el poate divorta, te poate repudia, tu nu ai aceste drepturi. Infidelitatile barbatului sunt trecute cu vederea, ale tale iti pot distruge reputatia sau te pot costa viata. Sotul tau sau alti barbati straini pot sa te violeze, iar tu taci, fiindca iti este teama ca ceilalti te vor acuza pe tine ca i-ai provocat.


Intr-o lume patriarhala, formal tu nu poti hotari daca ai copii sau nu, cati anume poti sa cresti, cand e momentul potrivit sa se nasca. Fie hotaraste traditia, fie hotaraste statul. Traditia de obicei hotaraste ca aceasta este menirea ta si trebuie sa ii dai curs. Cu alte cuvinte, traiesti dupa ideile, teoriile, legile si politicile pe care le fac exclusiv barbatii, dupa interesele si stilul lor.


Si astfel, perpetuezi o lume a dependentei femeilor de barbati  in locul unei lumi a autonomiei si interdependentei. Fenomenele pe care le-am descris mai sus din pacate se petrec si astazi de aceea, voi incerca sa tratez tema violentei in familie in aceasta lucrare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Program social - combaterea violentei impotriva femeii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VIOLENTAFEMEIIprogram social
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...