Proiect de cercetare "Tabloidul si cititorii lui"

Incarcat la data: 11 Iulie 2013

Autor: Popa Loredana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

In ciuda faptului ca mijloacele de informare in masa s-au diversificat, presa scrisa continua sa aiba o importanta semnificativa in consumul informational, atragand de asemenea atentia asupra cercetarii fenomenului. Din presa scrisa am urmarit sa analizam in special un segment din aceasta si anume „tabloidele”. Acestea, probabil, atrag cel mai mult si sunt  cele mai accesibile din toate punctele de vedere.

Departe de a reusi sa tratam in totalitate tema tabloidelor si cititorii lor, prezentul proiect urmareste sa descopere  comportamentele determinate de citirea zilnica a tabloidelor, asadar scopul acestuia este explorativ. Am ales aceasta tema datorita impactului pe care fenomenul tabloidelor il are de curand in societatea romaneasca, avand in vedere cresterea numarului de publicatii de acest tip.

Suntem interesati sa aflam care sunt factorii care determina aparitia acestor ziare de tip tabloid, care sunt sursele de eficienta, cine consuma astfel de ziare si cum sunt influentati cititorii de temele abordate in acest tip de ziare.
           
Prezentarea cadrului teoretic
Presa de scandal sau presa "tabloida" cum o numeste literatura de specialitate ocupa un loc important in politicile culturale in desfasurare. Dupa parerea lui Glynn (2000: 227-229), politica culturala implica anumite actiuni care influenteaza modul in care ne intelegem pe noi insine si pe ceilalti, precum si locul nostru si al celorlalti in lume.
 
Odata cu intreaga cultura americana am preluat si produsul sau cel mai de pret si anume divertismentul. Daca lumea postmoderna este una a realitatilor multiple, a micilor naratiuni, a nonliniaritatii, lumea post/postmoderna este lumea divertismentului generalizat. Nimic nu are trecere daca nu ne amuza, iar ludicul a devenit valoarea fundamentala a culturii inceputului de secol.

In lipsa unei denumiri mai mult sau mai putin consacrate, am numit cultura divertismentului "post/ postmodernism". L-am ales, insa, pentru ca exprima foarte bine noua paradigma culturala care prinde contur. Asa cum observa Gabler (1998: 243-244), in lumea contemporana n-au existat si nu exista raspunsuri simple, ci numai probleme de importanta vitala, cu cele mai profunde implicatii. Pentru post-realisti, o viata in care divertismentul reprezinta cosmologia guvernata si intreaga existenta se transforma intr-un film nesfarsit ii apropie de posibilitatea de a inceta sa sufere durerile existentiale.

Noua paradigma culturala, oricum va evolua, nu va restaura probabil vechile modalitati de a privi lumea. Certitudinile legate de realitate, de care ne amintim cu drag, nu se vor mai intoarce niciodata. Adevarurile revelate pe suprafete puternic luminate nu seamana cu adevarurile descoperite in spatiile intunecate, remarca Stephens (1998: 230) Locul de dincolo de ironie si cinism, daca exista un asemenea loc, nu poate sa semene cu sinceritatea. vom fi confruntati cu idei noi, nefamiliare si deseori deconcertante.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect de cercetare "Tabloidul si cititorii lui"". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect sociologietabloide
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...