Proiect Ocrotirea copilului infectat HIV

Incarcat la data: 15 Aprilie 2010

Autor: adriana toma

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Infectia cu HIV este un subiect dificil de abordat datorita sentimentelor si atitudinilor noastre, amestecate de multe ori cu informatii confuze pe care se poate sa le fi primit in legatura cu acest subiect. De multe ori avem de a face cu informatii incorecte, incomplete, motiv pentru care orice clarificare este bine venita.

In ciuda faptului ca subiectul HIV/SIDA a fost in ultimii ani destul de intens mediatizat, multi oameni nu stiu inca foarte multe informatii despre aceasta infectie.

HIV este un virus care ataca celulele albe ale singelui care, in mod normal, apara organismul uman impotriva infectiilor. Datorita modului sau de actiune, virusul a primit numele de virus al imunodeficientei umane (Human Immunodeficiency Virus). O persoana infectata cu HIV este descrisa ca o persoana seropozitiva (sau cu HIV pozitiv). Diferiti virusi ataca diferite parti ale corpului - unii ataca pielea, altii plaminii, si asa mai departe.

O raceala simpla este cauzata de un virus. Ceea ce face HIV atit de periculos este faptul ca el ataca insasi sistemul imun – anume acel sistem care, in mod normal, depisteaza si ucide virusii. In particular HIV ataca un tip special de celule ale sistemului imun, cunoscute sub denumirea de limfocite CD4. Mai mult, HIV are un sir de caracteristici care il ajuta sa evite metodele de aparare ale organismului, inclusiv o mutatie foarte rapida.

Aceasta inseamna ca odata ce HIV a patruns in organism, sistemul imun niciodata nu va scapa de el pe deplin.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Ocrotirea copilului infectat HIV". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEPROIECTEAsistenta Sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...