Saracia in Republica Moldova

Incarcat la data: 05 Decembrie 2009

Autor: leahu eugen

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

3 (1 review)

Cum anume ar trebui sa fie definita saracia? De obicei se face o distinctie intre saracia absoluta si saracia relativa. Charles Booth a fost unul dintre primii cercetatori care au incercat sa stabileasca un standard consecvent al saraciei, care se refera la lipsa conditiilor necesare de baza pentru a sustine o existenta fizica sanatoasa – hrana suficienta si adapost care sa faca posibila functionarea eficienta a corpului.

Booth a presupus ca aceste conditii necesare sunt mai mult sau mai putin identice pentru oameni cu virste si fizic echivalente care traiesc in orice tara. Acest concept este in mod fundamental cel intrebuintat cel mai frecvent in analiza saraciei in lume.

Definitiile ale saraciei prezinta numeroase insuficiente, indeosebi atunci cind sunt formulate sub forma de nivel specific al venitului. Cu exceptia cazului in care este pozitionat foarte sus, chiar daca permite ajustari, un singur criteriu de saracie are tendinta de a demonstra ca anumiti indivizi sunt socotiti ca fiind deasupra pragului de saracie, cind de fapt venitul lor nu este suficient nici macar pentru nevoile lor fundamentale de subsistenta.

Calcularea subsistentei an saracie nu tine seama de impactul standardelor de viata, care in general sunt in crestere. Este mai realist sa ajustam ideile despre nivelurile saraciei in functie de normele si asteptarile intr-o societate pe masura ce are loc cresterea economica. insa problemele legate de formularile saraciei relative sunt complexe. Criteriile legate de venit sunt si de aceasta data folosite la modul general, dar ele ascund variabile in nevoile efective ale oamenilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Saracia in Republica Moldova". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEsaracia in romania
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...