Violenta in familie – abuzul asupra copilului

Incarcat la data: 26 Noiembrie 2009

Autor: Alina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Fiecare tip de civilizatie selectioneaza un anumit comportament normativ, acceptat ca "tratare buna a copilului", dincolo de care ar incepe comportamentul abuziv, respectiv maltratarea. Notiunea de maltratare are un continut polisemantic, reprezentand, in general, o actiune deliberata, care face rau copilului dependent de adult, traumatizandu-l, afectandu-i sanatatea fizica si psihica.

Termenul de "sindrom al copilului abuzat", exprimand morbiditatea de dezvoltare, a fost folosit pentru prima oara sub egida medicala a lui C. H. Kempe si a colaboratorilor sai, in 1962. Conform statisticilor lor, realizate in America acelor ani, pana la 300 de copii dintr-un milion erau batuti.
    
Statisticile arata ca starea materiala a familiei influenteaza in  mod direct comportamentul adultilor fata de copii. Mai mult de jumatate din copiii familiilor foarte sarace recunosc ca sunt victime ale unor agresiuni. Numarul acestora scade la jumatate in cazul copiilor din familii cu o situatie materiala medie. 5% dintre copiii chestionati de sociologi spun ca au fost abuzati sexual si peste 22% au fost supusi unor pedepse extrem de diverse.
    
Tinand cont de aceste date putem observa ca problema este grava si de aceea am ales sa cercetez aceasta tema, pentru a determina cauzele abuzului si influenta acestuia.

     Cuprins:

1.Tema cercetarii : Copilul abuzat,neglijat
2.Descrierea formelor de abuz
3.Documentare: surse folosite
4.Formularea ipotezelor
5.Metoda cercetarii
6.Chestionarul
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Violenta in familie – abuzul asupra copilului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEPROIECTviolenta in familie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan