Grecia - statistici

Incarcat la data: 14 Decembrie 2011

Autor: Bahaciu Ioana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52047 kb

Cap. 1 Prezentarea de ansamblu a Greciei
1.1.Cadrul natural

Grecia reprezinta acea combinatie unica a muntelui inconjurat de mare, alaturi de plaje nasfarsite scaldate in ape ce isi schimba nuantele de albastru.


Statiuni agitate, peisaje stancoase, plaje ascunse, orase antice, exista atata varietate aici, in care fiecare insula ofera un amestec de minunaţii. insa frumuseţile Greciei nu se datoreaza numai insulelor sale. Toata ţara este un intins si prietenos litoral. De-a lungul fasiilor de pamant crestate, dintre Marea Egee si Marea Ionica, cele mai vechi civilizaţii, timpuri legendare si obiceiuri puternic inradacinate in trecut, se intalnesc si convieţuiesc cu tanarul mileniu.
Trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca si schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, fiind inconjurata de nepreţuite valori istorice si muzee, varste stravechi: pre-clasic, roman, bizantin.

 

1.1.1.Localizare si accesibilitate

Grecia este localizata in Sud – Estul Europei, in Peninsula Balcanica. Se se invecineaza la Nord cu Bulgaria, cu Republica Macedonia si Albania, la Est cu Turcia si Marea Egee, la Vest cu Marea Ionica, iar la Sud cu Marea Mediterana. Infrastructura adecvata, pe sosele, in aer sau pe apa, face din Grecia o destinaţie extrem de accesibila. 

 

1.1.2.Relieful si importanta sa pentru turism

Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule (Peloponezul, o peninsula legata de continent prin istmul Corint) si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule in Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana.


Meteora este un fenomen unic in intreaga lume care atrage multi turisti. Se afla in partea de Nord - Vest a Campiei Tesaliei, in apropiere de Kalambaka. Aceasta este o asezare monastica, constituind cel mai important Centru Monastic Ortodox al teritoriului grecesc, dupa Muntele Athos.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Grecia - statistici". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GRECIATURISMstatistici
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan