Perspectivele serviciilor de invatamant in regiunea nord-est a Romaniei

Incarcat la data: 29 Iunie 2010

Autor: bendrea alexandra

Pret: 80 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 63 kb

Despre educatie s-a vorbit mult ca mijloc de dezvoltare si realizare personala. in societatile democratice este de la sine inteles ca acest mijloc trebuie sa fie la dispozitia tuturor, fara deosebire de clasa sociala, aptitudini, religie, rasa, sex, apartenenta etnica, precum si de varsta, in anumite tari.

De asemenea, cand vorbim despre educatie ne mgandim adeseori la alfabetizare si avem tendinta sa asimilam programele de educatie cu programele de optimizare a resurselor umane si a capitalului uman. Bineinteles a lupta contra analfabetismului si ignorantei, a transmite un corpus de cunostinte din generatie in generatie sunt obligatii importante ale sistemelor de educatie, dar nu sunt desigur unicele.Educatia trebuie sa faca si altceva. Educatia nu vizeaza doar individul si dezvoltarea sa personala, ea vizeaza de asemenea grupurile si colectivitatile. Scolile, indeosebi, pot fi considerate ca locuri publice ale democratiei, sau ca zone culturale publice, in cadrul carora elevii, studentii isi dobandesc competente sociale, ca gestiunea sau reglementarea conflictelor. Sunt conditii prealabile indispensabile unei coexistente pasnice in societatile plurietnice si pluriculturale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Perspectivele serviciilor de invatamant in regiunea nord-est a Romaniei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SERVICIIPROIECTECONOMIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan