Proiect Rolul ipotezelor in cercetarea sociologica

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2009

Autor: Diacu Ema

Pret: 80 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Universul de referinta al unei probleme factual-teoretice nu ni se prezinta niciodata in intregime ca totalitate evidenta prin sine, ci reusim sa-l construim formuland ipoteze.

Prin ipoteza, dictionarele definesc in mod uzual o presupunere, o explicatie provizorie, enuntata pe baza unor fapte cunoscute, cu privire la esenta, cauza, legea, mecanismul intern al unui fenomen, si care este supusa verificarii sau demonstrarii.

Ipoteza este "centrul activitatii cognitive stiintifice, dirijand procesele de culegere, ordonare, sistematizare si integrare a datelor observabile si progresul constructiei teoretice."

Pentru a putea formula un raspuns la problema generala de cercetare este nevoie de "formularea unor ipoteze ale proiectului de cercetare - cu alte cuvinte, de presupunerea existentei a acestor raporturi sau relatii."

In anul1964, Fred N. Kerlinger definea ipoteza astfel: "un enunt conjectural despre relatia dintre doua sau mai multe variabile."3 De aici se deduce ca legatura dintre variabile nu este sigura, ci probabila.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Rolul ipotezelor in cercetarea sociologica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEPROIECTE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...