Alianta Nord Atlantica- O noua ordine mondiala?

Incarcat la data: 20 Mai 2012

Autor: Ciobotaru Cezara

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Pentru a putea explica necesitatea colaborarii si apararii comunitatilor umane trebuie sa mentionez faptul ca omul, ca fiinta sociala s-a dezvoltat intr-o varietate de structuri sociale mai mari sau mai mici. Astfel atat la nivel individual cat si la nivelul comunitatilor, raporturile sunt fie de cooperare, fie conflictuale; in ambele cazuri oamenii actioneaza potrivit intereselor lor de securitate. Securitatea individului si a comunitatii din care fac parte reprezinta o necesitate obiectiva rezultata din contactul permanent dintre oameni, din faptul ca nici acestia si nici comunitatile de care apartin nu sunt si nu pot fi izolate perfect.

Oprindu-ne doar la conflictele armate, statisticile arata ca in 5600 de ani de istorie a omenirii au avut loc peste 14 520 de razboaie cunoscute din surse sigure, iar in aceste aproape sase milenii au existat doar 292 de ani de pace. Desi dupa 1945 recurgerea la forta armata a fost interzisa in mod imperativ, in perioada postbelica au avut loc peste 130 de conflicte care au antrenat 83 de tari.

Cu ajutorul acestor statistici putem afirma ca “nu se poate concepe devenirea natiunilor fara razboaie. Prin ele ajung natiunile la constiinta fortei lor, prin ele isi delimiteaza conturul in lume. O natiune se verifica prin razboi. Atat timp cat un popor n-a purtat un razboi de agresiune, el nu exista ca factor activ al istoriei”.

Astfel considerate de unii ca fiind un mod de incercare a natiunilor, si in consecinta, ca factor de progres si evolutie a comunitatilor umane, razboaiele au avut, in acelasi timp, consecinte dezastruoase materializate in pierderi umane si materiale considerabile. Acest lucru a tras un semnal de alarma in secolul XX, lucru ce a determinat aparitia unor organisme internationale de aparare inter-statale, in cazul de fata Alianta Nord-Atlantica.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Alianta Nord Atlantica- O noua ordine mondiala?". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: stiinte politicealianta nord atlanticaproiect nato
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan