Cazul Cassis de Dijon

Incarcat la data: 28 Mai 2010

Autor: Gheorghe Elena

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Este una dintre cele cinci institutii ale Comunitatii, iar Tratatul de la Roma ii fixeaza misiunea sobru si foarte general: CJCE „asigura respectarea dreptului in interpretarea si aplicarea prezentului tratat” (articolul 220 CE, fostul articul 164).
   
Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene este o institutie supratationala menita sa asigure respectarea dreptului in aplicarea si interpretarea tratatelor comunitare, ale caror scop fundamental este integrarea europeana.
   
CJCE este un organ comunitar sau o institutie comunitara comuna celor trei comunitati europene care are ca atributie principala asigurarea respectarii dreptului comunitar in aplicarea si interpretarea actelor normative comunitare. in ceea ce priveste pilonul II si III precum si cu privire la Consiliul European, Curtea nu detine competente in afara misiunii de a se pronunta in problemele de delimitare ale competentelor comunitare de cele ale competentelor conferintelor interguvernamentale si de cele introduse prin Tratatele de la Amsterdam si Nisa.
   
CJCE reprezinta puterea tipica judecatoreasca intr-un sistem caruia categoriile clasice ale separatiei puterilor in stat nu prea corespund.
   
Curtea de Justitie este compusa din 27 de judecatori (cate unul pentru fiecare stat membru, conditie precizata prin Tratatul de la Nisa, art. 221.) si 8 avocati generali.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cazul Cassis de Dijon". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTstiinte politice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan